IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Компания с инвестиционен фонд у нас се насочва към имоти в Абу Даби

Фондът цели да привлече 100 млн. евро, за да се възползва от "острия дисбаланс между търсене и предлагане" в Абу Даби

17:21 | 09.02.09 г.
Автор - снимка
Създател
Компания с инвестиционен фонд у нас се насочва към имоти в Абу Даби

Компанията Lewis Charles Securities, която управлява инвестиционния фонд за имоти в България Lewis Charles Sofia Property Fund, създаде нов фонд за инвестиции в имоти изцяло в Абу Даби, съобщават от компанията.

Той цели да привлече 100 млн. долара, като минималният размер за участие за индивидуални инвеститори е 75 хил. долара, а за институционални – 250 хил. долара.

Фондът ще функционира като частно инвестиционно партньорство от затворен тип за срок от три години.

Той ще се фокусира предимно върху имоти от средния и горен пазарен сегмент, които ще бъдат привлекателни както за индивидуални купувачи, когато бъдат завършени, така и за инвеститори на зелено.

Lewis Charles Securities, която управлява активи на стойност от над 132 млн. долара, управлява и фонда Lewis Charles Sofia, който има редица проекти за изграждане на жилищни и бизнес имоти у нас.

От новия фонд Lewis Charles Abu Dhabi Property Fund коментират, че се стремят да се възползват от инвестиционните възможности в Абу Даби, породени от „хроничната липса на достатъчно предлагане на жилищни имоти и бума в прираста на населението“.

„Този фонд предоставя на инвеститорите възможността да инвестират в острия дисбаланс между предлагане и търсене през следващите 3 до 5 години в политически стабилна и благоприятна бизнес среда с най-високия в света ръст на БВП на глава от населението“, коментира Ставрос Лоизу, изпълнителен директор на Lewis Charles Securities.

По оценка на Colliers International този дисбаланс ще доведе до недостиг на 100 хил. жилища през следващите две години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:08 | 02.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още