IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Гръцката Jumbo ще инвестира 150 млн. евро в разширяване на мрежата си

Плановете предвиждат да бъдат ускорени специално инвестициите в България, където представянето на компанията е „изключително успешно“

13:21 | 09.02.09 г.
Автор - снимка
Създател
Гръцката Jumbo ще инвестира 150 млн. евро в разширяване на мрежата си

Гръцката верига магазини за играчки Jumbo планира да вложи 150 млн. евро през следващите три години в разширяване на мрежата си от хипермаркети в Гърция, Кипър и България, съобщават от компанията.

У нас в момента тя има само един магазин в столицата, като смята да отвори още два през 2010 г. Също два магазина са предвидени да бъдат открити в Кипър през 2010 и 2011 г.

Плановете на Jumbo предвиждат мрежата й у нас да достигне 8-12 хипермаркета, а тази в Гърция и Кипър – над 50. Тя планира да навлезе и на пазара в Румъния, след като завърши инвестиционната си компания у нас.

Плановете предвиждат да бъдат ускорени специално инвестициите в България, където представянето на компанията е „изключително успешно“, се казва в съобщението.

В момента тя притежава шест терена у нас след придобиването на два нови, съответно в Русе и Пловдив.

Въпреки затруднените пазарни условия и протестите в Гърция през декември компанията е отчела 15% годишен ръст в продажбите си за първата половина на финансовата 2008/2009 г.

Над 80% от продуктите, които се продават в магазините на Jumbo, са внос от Азия, а рекламните разходи на компанията представляват 2% от приходите от продажби.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:55 | 08.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още