IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

„Зеленият“ ремонт на централата на ООН ще излезе 1,9 млрд. долара

Реновацията на комплекса ще намали консумацията на енергия и оперативните разходи и ще ограничи влиянието на сградата върху околната среда

16:38 | 05.02.09 г.
„Зеленият“ ремонт на централата на ООН ще излезе 1,9 млрд. долара

Проектът за реновиране на комплекса, в който е разположена централата на ООН в Ню Йорк, ще доведе до значително подобряване на енергийната й ефективност, като ще намали консумацията на енергия и оперативните разходи, както и ще ограничи влиянието на сградата върху околната среда, заяви на пресконференция ръководителят на проекта Майкъл Адлерщайн, цитиран от пресцентъра на организацията.

Проектът е със срок на реализация 5 години и стойност 1,9 млрд. долара.

„Екологичните показатели на комплекса значително ще бъдат подобрени след реализацията на плана“, казва Адлерщайн. „Ще намалим потреблението на енергия с 44% спрямо сегашното“, добавя той.

Намалението ще бъде постигнато чрез промени в две насоки. Първата касае подобряване на екстериора на сградата чрез двойно високоефективно остъкляване, монтиране на автоматични вътрешни сенници и щори, нова изолация на покрива и външните стени и други.

Втората част от промените е насочена към подобряване на системите за отопление, вентилация и климатизация, както и инсталиране на система за управление на сградата. Ще бъде монтирана и система, която автоматично ще контролира изкуственото осветление в зависимост от естественото.

Адлерщайн е заявил, че проектът се развива по план и ще бъде завършен по график през 2013 г. Той е убеден, че проектът ще бъде реализиран с одобрения бюджет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:24 | 05.02.09 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още