IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

ОББ поръчва строеж на офис сграда в София за до 70 млн. евро

Проектът предвижда офис сграда от 23 хил. кв. м в центъра на София, а една от седемте компании в късата листа е българска

09:52 | 31.01.09 г.
Автор - снимка
Създател
ОББ поръчва строеж на офис сграда в София за до 70 млн. евро

Националната банка на Гърция, собственик на Обединена българска банка (ОББ), организира конкурс за изпълнител на проект за изграждане на офис сграда за банката в София, съобщават гръцките медии.

В момента конкурсът е на заключителен етап и в шортлистата са останали седем предложения, шест от които са подадени от гръцки банки, съобщава гръцкото издание Naftemporiki. Другата оферта е подадена от неназована българска компания.

Според изданието инвестицията в проекта може да достигне 70 млн. евро.

Източници от ОББ потвърдиха за Investor.bg, че в момента тече такъв конкурс, но казаха, че нямат подробна информация за проекта, тъй като той се координира от централата в Гърция.

Първоначално за конкурса са подадени над 30 оферти, повечето от които са дошли от гръцки компании. Някои от тях са участвали с повече от едно предложение.

Гръцките компании, одобрени за последния етап, са: GEK, Lamda Development, Reds, Global Finance, Arcon Constructions, Ektasis Development. Изборът на проектант за проекта се очаква другия месец, уточняват от изданието.

Проектът предвижда изграждането на „сграден комплекс от около 23 хил. кв. м на централно място в София“, в който ОББ ще настани дейностите си.

Изданието отбелязва, че цените в предложените оферти са „определено“ по-ниски от тези, които са били преди година, тъй като българският пазар на имоти явно се намира във фаза на корекция.

Вижда се, че от проекта се интересуват почти всички по-големи гръцки компании за имоти, които развиват дейност на българския пазар. Всъщност неговото значението сега е дори още по-голямо отколкото преди година, тъй като, поради финансовата криза, в момента компаниите за имоти са заели „отбранителна позиция“ и не пристъпват към нови проекти без да са осигурили наематели или купувачи, пише изданието.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:48 | 03.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още