IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Американски инвеститор ще изкупува европейски дългове за имоти

Pramerica е инвестирала 3,2 млрд. долара в мецанин кредити през изминалите пет години, като сега ще се насочи към такива инструменти на пазара на имоти

13:12 | 30.01.09 г.
Автор - снимка
Създател
Американски инвеститор ще изкупува европейски дългове за имоти

Американският инвестиционен мениджър Pramerica Real Estate Investors ще разшири своята дейност, свързана с финансирането на имоти и ще създаде специален екип в Лондон, който ще инвестира в мецанин кредити на пазара на имоти, съобщава Propertyfundsworld.

„Pramerica управлява активи на стойност 46,8 млрд. долара по света“, казва Андрю Макланд, основател на инвестиционната компания Paramount Private Equity LLP, чийто екип сега ще се присъедини към Pramerica. Макланд преди това е управлявал бизнеса за финансиране на пазара на имоти на N M Rothschild & Sons.

По думите му Pramerica е инвестирала 3,2 млрд. долара в мецанин кредити през изминалите пет години.

„Промените в пазара на имоти и банковия сектор създадоха възможности за нашите инвеститори“, казва Робърт Фолцън, управляващ директор за Европа на Pramerica.

Според компанията в дългосрочен план регулаторните промени ще доведат до свиване на дела на активите в банковия сектор, които институциите притежават под формата на дългове към пазара на имоти, което „ще създаде дългосрочни възможности за устойчива бизнес стратегия“.

Pramerica инвестира на пазара в Европа от 1990 г., като операциите за Централна Европа се управляват от офиса й в Мюнхен, Днес тя има офиси в 10 европейски града и около 100 служители.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:48 | 14.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още