IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Британските компании за имоти трябва да продадат активи за 16 млрд. паунда?

Компаниите трябва да продадат общо 27% от своите имоти, за да подкрепят балансите си, смятат от Goldman Sachs

08:25 | 29.01.09 г.
Автор - снимка
Създател
Британските компании за имоти трябва да продадат активи за 16 млрд. паунда?

Водещите компании за бизнес имоти трябва да вземат сериозни мерки и да засилят своите баланси, се казва в проучване на Goldman Sachs. Те не могат вече просто да стоят безучастни при вида на пониженията на пазара на имоти.

В този контекст инвестиционните тръстове за имоти (REITs) във Великобритания трябва да продадат активи на стойност 16 млрд. паунда, или общо 27% от имотите, които притежават, за да достигнат безопасни съотношения на кредитите към собствения им капитал, в условията на засилващ се спад на пазара на имоти, казват от инвестиционната банка.

Goldman Sachs е понижила целта по цените в сектора средно с 23%. Наред с това тя е понижила рейтинга на втората по големина британска компания за имоти British Land, с аргумент, че тя ще трябва да продаде до 40% от своите активи, тъй като нивото на дългов капитал при нея е много високо.

Най-големите компании от типа REIT в страната наскоро обмисляха евентуално издаване на права, в опит да закрепят балансите си и да предотвратят нарушения на договорите с банките по кредитите, които са получили, пише PropertyWeek.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:19 | 28.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още