IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Инвеститор в молове у нас отписва 45 млн. евро след сливане

От компанията казват, че отписването няма да има отражение върху нетните й резултати

10:27 | 28.01.09 г.
Автор - снимка
Създател
Инвеститор в молове у нас отписва 45 млн. евро след сливане

Израелската строително-инвестиционна компания Kardan Israel, 74% дъщерно дружество на базираната в Амстердам Kardan N.V, съобщи, че ще отпише 45 млн. евро в резултат на сливане с нейното дъщерно дружество GTC Real Estate.

Отписването е свързано с конвертирането на дела на Kardan в GTC в 9,7% от акциите на Kardan. От Kardan N.V. съобщават, че отписването няма да има отражение върху нетните резултати на компанията.

В резултат на сливането Kardan очаква да отчете печалба, която се равнява на разликата между справедливата стойност на издадените от нея акции за акционерите на GTC и стойността на придобития миноритарен дял в GTC.

През декември от Kardan бяха казали, че след сделката всички акционери на GTC ще получат акции на Kardan в съотношение 0,81 акции на Kardan за всяка акция на GTC, която притежават.

Kardan е международна инвестиционна компания с фокус върху пазара на имоти, финансови услуги и инфраструктура, главно в Централна и Източна Европа и Китай. Към края на септември тя имаше активи на обща стойност 5,2 млрд. евро.

У нас компанията развива дейност чрез своето подразделение GTC Bulgaria. Kardan има проекти за изграждането на търговски центрове във Варна, Бургас, Стара Загора и Русе. Наред с това се планира изграждането на жилищен комплекс в Бургас с 600 апартамента с обща площ 61 хил. кв. м.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:38 | 02.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още