IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Mobexpert строи логистичен център в Букурещ за 10 млн. евро

Това ще повиши ефективността на дейността на компанията и ще й помогне да не променя цените, казва нейният председател

13:15 | 27.01.09 г.
Автор - снимка
Създател
Mobexpert строи логистичен център в Букурещ за 10 млн. евро

Румънската верига магазини за мебели Mobexpert е започнала изграждането на логистичен център в Букурещ, на стойност 10 млн. евро, пише ZF.

Според компанията това е една от мерките, които тя смята да вземе, за да постигне ефективност на разходите по отношение на доставките и дистрибуцията на продуктите. По думите на председателя на Mobexpert Дан Шуку това ще помогне на компанията да запази цените в магазините си непроменени.

През 2007 г. компанията отвори магазин и у нас в столичния квартал „Люлин“.

„Това е един от ходовете, който планирахме още през септември, за да предпазим клиентите от евентуално повишаване на цените, в резултат на твърде трудния икономически контекст, пред който е изправен пазарът: финансовата криза, негативните трендове за валутния курс, растящите цени на енергията и суровините“, казва той.

Логистичният център ще има застроена площ от 24 хил. кв. м, и ще бъде разделен на четири отделни сгради. Общата площ на терена, върху който ще бъде изградено съоръжението, е 62 500 кв. м.

В края на миналата година от компанията бяха обявили, че може да затворят поне един от своите заводи в Румъния, ако сегашната ситуация продължи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:34 | 14.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още