IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Шефове на британски компании използвали акции за гаранция за лични заеми

През последните седмици повече от 50 компании са обявили подобни случаи, след като регулаторите са обявили временна амнистия по такива сделки

12:30 | 26.01.09 г.
Автор - снимка
Създател
Шефове на британски компании използвали акции за гаранция за лични заеми

Директорите на редица публични компании във Великобритания са използвали акции в компаниите на стойност над 700 млн. паунда като обезпечение при получаването на лични заеми, съобщава PropertyWeek.

През последните седмици повече от 50 компании са обявили подобни случаи, след като регулаторите са обявили временна амнистия по такива сделки, пише изданието.

Използването на акции като гаранция срещу получаването на кредит за собствени нужди, без това да бъде обявено, предизвика недоволство преди няколко седмици, след като един от съоснователите на Carphone Warehouse Дейвид Рос е признал, че е използвал почти 14% от капитала на компанията, за да си осигури заем от JPMorgan.

Той бе заставен да напусне поста на директор в няколко компании, сред които Carphone Warehouse, транспортната компания National Express, компанията за съхранение на лични вещи Big Yellow и др.

Наред с Рос директорите на британската строително-инвестиционна компания Town Centre Securities, братята Майкъл и Едуърд Дзиф, са заложили акции на стойност 800 хил. паунда като гаранция за получаването на кредити за собствени нужди.

От компанията за покупко-продажба на имоти Mountview Estates също са съобщили, че нейният председател Дънкан Синклер е заложил над 10% от капитала й срещу заем от Barclays Bank.

Един от изпълнителните директори с представителна функция на British Land и бивш шеф на Savills, Обри Адамс, също е използвал 10 хил. акции на British Land като гаранция, а директорът на Savills Тим Инграм е използвал акции на стойност 58 хил. паунда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:24 | 09.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още