IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Как да намерим подходящия брокер, когато търсим имот?

Най-важно е да се запознаете с основите на пазара на имоти и да проучите основно всеки потенциален брокер, съветват специалисти

15:31 | 23.01.09 г.
Автор - снимка
Създател
Как да намерим подходящия брокер, когато търсим имот?

С намирането на най-подходящия брокер вие увеличавате шансовете си да намерите най-подходящия за вас дом. Това пише в своя блог Уилиям Скот, управител на компанията, специализирана в предоставяне на информация за пазара на имоти в Калифорния, First Team Real Estate.

Двете най-важни неща, които трябва да направите, когато търсите брокер, е да се запознаете с основите на пазара на имоти и да проучите основно всеки потенциален брокер, пише той.

Може би ви се струва привлекателна идеята да се втурнете и да наемете първия срещнат, но ще разберете, че бихте си спестили много усилия в дългосрочен план, ако изберете брокер след щателно проучване.

Един от най-лесните начини да се уверите, че си имате работа с подходящия човек е да намерите колкото е възможно повече информация за него. Вероятно повечето от тях имат репутация за това доколко ефективни са техните услуги и какво са направили за други клиенти досега. Можете да започнете проучването като потърсите информация за тях в интернет или като разпитате други хора. По този начин ще елиминирате някои потенциални проблеми с брокери, които не се застъпват единствено за вашия интерес, докато търсят подходящата сделка.

Въпреки това не трябва да си формирате мнение единствено от това, което другите казват. Може да наблюдавате и анализирате как са организирани услугите на брокерите, пише Скот. Най-важната част е да определите комисионата, която ще получат. Това ще се отрази върху крайната цена, която ще платите за жилището. Също така обърнете внимание на това, което са постигнали досега, и колко време са били на пазара. Колкото по-опитни са те, толкова повече ще могат да ви помогнат.

Разбира се, ако досега никога не сте работили с брокер, би трябвало да се запознаете с основите на пазара на имоти. Никога не плащайте никакви пари предварително, докато не сте намерили исканото от вас жилище и не сте подписали договор. Никога не подписвайте договор в началото на сделката, съветва той. Най-същественото нещо е да се уверите, че вашият брокер ще приеме насериозно вашите нужди и няма да се опита да се възползва от липсата ви на опит.

Още първият телефонен разговор с даден брокер обикновено може да ви покаже всичко, което трябва да знаете за неговия подход, и ако ви смущава дори някой малък аспект от него, по-добре потърсете друг брокер.

Да имате подходящия брокер е ключов фактор при покупката на имот, тъй като той ще ви представлява по време на преговорите и комуникацията с продавача, смята Скот. Покупката на жилище е най-голямото финансово решение, което много хора правят през живота си, и едно толкова голямо решение заслужава внимателно да бъде обмислено през целия процес.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:40 | 10.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още