IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Allianz Real Estate ще инвестира 10 млрд. евро в имоти през идните години

С инвестициите компанията цели да удвои размера на портфолиото си от имоти

10:58 | 23.01.09 г.
Автор - снимка
Създател
Allianz Real Estate ще инвестира 10 млрд. евро в имоти през идните години

Базираната в Мюнхен Allianz Real Estate планира да инвестира най-малко 10 млрд. евро през следващите пет години в имоти по света. С инвестициите компанията цели да удвои размера на портфолиото си от имоти.

По думите на президента и изпълнителен директор на компанията Оливие Пиани, цитиран от Wall Street Journal, инвестициите ще бъдат насочени главно към пазари извън Европа.

Той казва, че иска да трансформира компанията в единствена концентрирана организация с глобален инвестиционен обхват и по-диверсифицирано портфолио.

Пиани се присъедини към управлението на компанията миналата година след GE Real Estate, където беше директор за Европа.

Според неговата визия дейността на Allianz в Европа ще бъде концентрирана главно в Германия, Франция и Италия. Тя планира да отвори офиси и в Ню Йорк и Сингапур, като може да открие такъв и в Лондон по-късно тази година. По думите на Пиани компанията смята да диверсифицира портфолиото си, което е съставено главно от офиси, като сега включи и търговски площи.

В скоро време Allianz Real Estate ще обяви придобиването на 50% дял от 34-етажна офис сграда в Бостън. През септември тя придоби дял от 25% от друга офис сграда в Манхатън за 110 млн. долара.

Allianz Real Estate е част от Allianz SE, една от най-големите застрахователни компании в Европа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:43 | 23.01.09 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още