IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Намалява заетостта на апартаменти в САЩ, наемите падат

Наемите падат най-много в района на Маями-Форт Лодърдейл във Флорида, където през четвъртото тримесечие те са били средно 1188 долара на месец

12:12 | 22.01.09 г.
Намалява заетостта на апартаменти в САЩ, наемите падат

Нивата на наемите и на заетостта на апартаменти в западните и южните щати на Америка падат през последното тримесечие на миналата година, сочи проучване на базираната в Калифорния RealFacts, цитирано от Bloomberg.

Средният месечен наем е паднал до 993 долара през трите месеца до края на декември от 1002 долара през предишното тримесечие, сочат данните от 60 градски райони. Нивото на заетост намалява до 92,2% от 92,9%.

Миналия месец в САЩ бяха съкратени 524 хил. работни места, по данни на американското министерство на труда. Нивото на безработица скочи до 7,2% през декември, което е почти 16-годишен връх. Отслабващият трудов пазар е една от основните причини да се сключват по-малко договори за наем на апартаменти, обясняват от компанията.

Наемите падат най-много в района на Маями-Форт Лодърдейл във Флорида, където през четвъртото тримесечие те са били средно 1188 долара на месец – понижение от 2,5% спрямо предходния период и спад от 2,6% на годишна база.

Наемите в Ривърсайд-Сан Бернардино в Калифорния падат с 2,4% в сравнение с предходното тримесечие до 1129 долара, а в Сан Хосе-Санта Клара в същия щат понижението е с 2% до 1674 долара.

Около 10 хил. апартамента в САЩ са останали празни в края на 2008 г., казват от RealFacts. Проучването на компанията покрива инвентар от близо 3,2 млн. жилищни единици, които се отдават под наем в Калифорния, Флорида, Аризона, Айдахо, Невада и Тексас.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:37 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още