IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продават дял на Lehman в компания за имоти в ЦИЕ

Компанията изгражда редица жилищни и бизнес проекти в Румъния, Молдова, Украйна, Турция и др.

11:31 | 22.01.09 г.
Автор - снимка
Създател
Продават дял на Lehman в компания за имоти в ЦИЕ

PricewaterhouseCoopers(PwC) е обявила за продан първите активи от портфолиото на европейското подразделение на фалиралата инвестиционна банка Lehman Brothers, сочат международните медии.

Сред тях е и дял от 5% в компанията за имоти, развиваща дейност в Централна и Източна Европа (ЦИЕ), Adama Holdings. Тя е базирана в Букурещ и е листната на борсата в Тел Авив. Компанията изгражда редица жилищни и бизнес проекти в Румъния, Молдова и Украйна. Тя има планове за навлизане на пазара и в Турция. Засега няма дейност у нас.

Миналата година Adama осъществи частно предлагане на акции, привличайки капитал от 100 млн. евро за инвестиции, при което Morgan Stanley Real Estate също купи дял в компанията. Изпадналата в затруднения Immoeast също е сред големите й акционери.

Портфолиото на Lehman включва и дял от 49%, както и мецанин дълг от 5,4 млн. евро в смесено дружество с Kenmore. То притежава имоти в редица френски градове като Лион, Марсилия, Монпелие, Страсбург и др.

Сред предлаганите активи е и дял от 50% в компанията Investrev, която притежава портфолио от индустриални имоти с обща площ от 750 хил. кв. фута (близо 70 хил. кв. м) в Австрия.

Също така PwC продава дялове в компании и фондове, които притежават супермаркети във Великобритания, студентски общежития, болница в английския град Бат, проектирана от Норман Фостър и др.

По времето на своя крах през септември миналата година Lehman имаше имоти във Великобритания на обща стойност 15 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:57 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още