IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Фондът Lewis Charles с договор за продажба на парцел до Бизнес парк София

Земята има разрешително за жилищно строителство и към 30 юни 2008 г. е оценена на 26,9 млн. евро

18:10 | 21.01.09 г.
Автор - снимка
Създател
Фондът Lewis Charles с договор за продажба на парцел до Бизнес парк София

Инвестиционният фонд Lewis Charles Sofia Property Fund съобщи, че неговото дъщерно дружество Splendid Investment S.A. е подписало споразумение с британската компания Enderton Company Assets Inc (ECA), според което последната ще придобие капитала на дружеството Black Sea Properties EOOD (BSP) от Splendid.

Единственият актив на BSP е парцел от над 100 хил. кв. м в близост до Бизнес парк София.

Според споразумението купувачът ще поеме задълженията на BSP в размер на 2,36 млн. евро, както и задълженията й към Lewis Charles в размер на 135 хил. евро. Наред с това ECA ще заплати на фонда 1,72 млн. в брой.

Така фондът, който е листнат на Лондонската борса, ще си осигури ликвидност, за да може да продължи дейността си.

Освен това Splendid е получила опция за придобиване на дружеството и земята обратно, както и съпътстващите дългове, за общо 4 млн. евро. Опцията трябва да бъде упражнена до 15 декември.

Земята, собственост на BSP, има разрешително за жилищно строителство и към 30 юни 2008 г. е оценена от консултантската компания Forton на 26,9 млн. евро.

“Това са изключително трудни условия за привличане на капитал и сделката бе уредена на фона на продължаващата остра липса на банково финансиране”, коментира Чарлз Бъртън, председател на фонда. “Директорите, които мислят за отговорността си да гарантират, че компанията има достатъчно пари в брой да продължи дейността си, бяха решени да запазят колкото е възможно от своето портфолио. Ние бяхме изключително внимателни да избегнем принудителна продажба, което трайно щеше да наруши отличното портфолио на компанията. Тази сделка даде възможност на компанията да привлече капитал, като същевременно запазва стойността на портфолиото, доколкото е възможно”, допълва той.

Фондът придоби терена в началото на 2006 г. за 9,25 млн. евро.

В средата на миналата година Lewis Charles продаде част от свой проект за 10,5 млн. евро.

В началото на миналата година от фонда бяха съобщили, че имат проекти у нас на стойност 84 млн. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:32 | 06.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още