IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Отново самоубийство на известен бизнесмен – в Ирландия

В ирландските бизнес и медийни среди се говори, че Патрик Рока може би е загубил значителна сума при национализацията на Anglo-Irish Bank

09:53 | 21.01.09 г.
Отново самоубийство на известен бизнесмен – в Ирландия

Патрик Рока, известен бизнесмен от Дъблин с интереси в сектора на недвижимите имоти, се е самоубил, смята ирландската полиция. Тялото на Рока е било намерено в дома му в западен Дъблин в понеделник сутринта, съобщи Times.

Рока е открит с рана в главата и огнестрелно оръжие в близост. Оръжието е взето за експертиза, но според полицията други хора не са участвали.

Състоянието на 41-годишния Рока се оценяваше на около 500 млн. паунда през 2007 г. Твърди се, че само през последните няколко години е реализирал 20 сделки с имоти във Великобритания на стойност около 300 млн. евро. Портфолиото на компанията му - Accorp Properties, включва редица имоти на Острова.

Рока започва да изгражда портфолиото си от имоти през 2005 г. с покупката на две офис сгради за 17 млн. евро в близост до летище Гетуик в Лондон. Преди това, през 1983 г., се включва в семейната компания Rocca Tiles, създадена от баща му в Дъблин през 1976 г.

Двамата бързо разширяват бизнеса през 90-те години на миналия век, а Рока поема контрола след оттеглянето на баща си през 1995. Компанията е продадена през 2000, но семейството запазва дял от 20%. Впоследствие компанията фалира през 2002 г.

Рока има три деца и със съпругата си са известни в Дъблин с благотворителността си.

В ирландските бизнес и медийни среди се говори, че Рока може би е загубил значителна сума от Anglo-Irish Bank, която беше национализирана от ирландското правителство миналата седмица.

Месец януари беше белязан от самоубийствата на няколко известни бизнесмена. Друг магнат от сектора на имотите – изпълнителният директор на една от най-големите американски компании за имоти Стив Гуд се самоуби преди около две седмици. Това стана няколко дни след самоубийството на германския милиардер Адолф Меркле – един от най-богатите бизнесмени в Германия, който бе загубил значителни средства на борсата. Точно преди Коледа живота си отне френският инвестиционен мениджър Тиери Магон дьо ла Вилюше, след като инвестира 1 млрд. паунда в измамната схема на Мадоф.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:58 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още