IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Готвят откриване на най-високата сграда в света за 09.09.2009 г.

Откриването ще съвпадне с пускането на дубайското метро

10:57 | 19.01.09 г.
Готвят откриване на най-високата сграда в света за 09.09.2009 г.

Официалното откриване на най-високата сграда в света - Burj Dubai, ще се състои на 9 септември тази година, независимо от глобалната финансова криза, е заявил Дидие Босредон, представител на белгийската компания Besix, която участва съвместно с други компании в строителството на проекта, съобщи Риа Новости.

В неделя от местното издание Emirates Business съобщиха, че се готви неофициално откриване за 9 септември, когато ще бъде пуснато и дубайското метро.

„Целта е откриването да съвпадне с пускането на метрото на 09.09.2009 г.“, е съобщил на Emirates Business източник, близък до проекта. По думите му има още работа по довършителните дейности по сградата.

Официален коментар от предприемача Emaar Properties засега няма.

Първа копка по строителството на кулата беше направена през септември 2004, а завършването беше планирано за края на 2008 г. 

По време на строителството през 2007 г. имаше протести от страна на работниците, които искаха по-високи заплати и по-добри условия на труд.

През юни миналата година от компанията направиха изявление, което гласеше: „Вярваме, че септември 2009 г. е възможен и разумен срок за завършване на проект от такъв глобален мащаб и значение“.

Burj Dubai е достигнал окончателната си височина от 818 метра, е съобщил наскоро за вестника изпълнител по проекта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още