IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Colonial събра над 1 млрд. евро от продажбата на дялове във FCC и SFL

В структурата на FCC влиза изпълнителят на строителството на Дунав мост 2

11:35 | 16.01.09 г.
Colonial събра над 1 млрд. евро от продажбата на дялове във FCC и SFL

Изпадналата в затруднение испанска компания за имоти Colonial съобщи, че е привлякла 1,043 млрд. евро от продажбата на дял от 14,31% в строителната група Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) и дял от 30,56% във френската Societe Fonciere Lyonnaise. 

В структурата на FCC влиза FCC Construccion S.A., която спечели проектирането и строителството на Дунав мост 2 през 2007 г.

Събраният капитал ще бъде използван за изплащане на задълженията на компанията в размер на 7 млрд. евро.

От компанията посочват, че банките кредитори - Royal Bank of Scotland, Eurohypo, Calyon и Goldman Sachs са упражнили кол опциите си да купят дялове от по 3,4% от FCC и по 7,25% от SFL. В резултат на това Colonial е намалил дяла си в SFL до само 54%.

От компанията приеха да продадат дяловете в SFL и FCC през септември като част от споразумение с банките за преструктуриране на дълга й.

Компанията търси също възможност да продаде част от подразделението си за развитие на търговски центрове Riofisa, съобщава PropertyEU. Riofisa миналата година представи планове за мащабен проект в София.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:30 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още