IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

JPMorgan: Публичните компании за имоти да обмислят привличане на капитал

Публичните компании в Европа са били прекалено пасивни досега, смятат анализатори

10:11 | 16.01.09 г.
Автор - снимка
Създател
JPMorgan: Публичните компании за имоти да обмислят привличане на капитал

Публичните компании в Европа бяха прекалено пасивни предвид потенциалните загуби от невъзможността да обслужват кредитите си и много от тях трябва да обмислят действия по отношение на привличане на капитал, сочи доклад на JPMorgan.

По оценка на анализаторите на JPMorgan Харм Майер и Осман Малик 34% от общо 32 акции на компании за имоти, които те следят, ще се нуждаят от нови емисии, а около 50% ще трябва да намалят размера на дивидента.

„Смятаме, че като цяло компаниите бяха прекалено пасивни досега и не разбираме защо на практика нямаше увеличения на капитала, предвид атрактивните цени и, общо взето, скромните обеми, които са необходими, от около 100 млн. евро според нашите оценки“, пишат анализаторите.

„Ние смятаме, че прекалено много компании гледат на увеличението на капитала като на провал, докато ние горещо бихме го приветствали, тъй като фондовият пазар е скъп... и като цяло са необходими малки суми от около 100 млн. евро и компаниите може да гледат към бъдещето отново.“

Според Майер и Малик компаниите, които не е вероятно да изпаднат в затруднено положение, трябва да обмислят повишение на капитала за придобиването на имоти в условията на спад на пазара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:56 | 08.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още