IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Новите молове в Атина причиняват улични задръствания

Липсата на достатъчно паркоместа и нежеланието на клиентите да ползват обществен транспорт причиняват проблеми с трафика

18:06 | 15.01.09 г.
Новите молове в Атина причиняват улични задръствания

Гигантските търговски центрове в Атина като The Mall Athens привличат милиони посетители годишно, но не са осигурили достатъчно паркоместа за нуждите на клиентите си, които изглежда предпочитат да се придвижват с колите си вместо с обществения транспорт, пише местният Kathimerini.

Въпреки огромния размер моловете в Атина не осигуряват нужната инфраструктура. Пътищата са задръстени и навсякъде са паркирани коли, а градският транспорт остава почти празен, пише вестникът.

В атинския квартал Маруси големите търговски центрове и аутлети, сред които Media Markt, както и The Mall Athens, мултиплекси и болници значително увеличават трафика по един от главните булеварди.

От Mall Athens не са пожелали да уточнят колко автомобила ползват паркинга им с капацитет от 2100 места, но са казали, че са имали над 12 млн. посетители през 2008 г.

Сериозен проблем е незаконното паркиране. От пътната полиция в Маруси се оплакват от задръстванията, причинени от моловете, както и от други сгради, сред тях министерства, изложбен център и офис сгради, като освен това често хората оставят тук автомобилите си, за да използват метрото.

От януари до ноември 2008 в района са наложени 21 150 глоби заради неправилно паркиране.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:50 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още