IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Royal Bank of Scotland търси купувач за 1000 заведения

Имотите са отдадени под наем и са на стойност над 600 млн. паунда

18:12 | 12.01.09 г.
Royal Bank of Scotland търси купувач за 1000 заведения

Royal Bank of Scotland (RBS) преговаря с потенциални купувачи за свое портфолио от около 1000 заведения, съобщи Times.

Имотите са отдадени под наем и са на стойност над 600 млн. паунда. Те бяха придобити от банката от пивоварната компания Scottish & Newcastle (S&N), която сега се контролира от Heineken, в периода 2000-2001 г. за около 450 млн. паунда. Тогава от RBS казаха, че „не навлизат в бизнеса с барове“ и че това е чисто финансова сделка.

Пивоварната продължава да управлява имотите чрез своето подразделение S&N Pub Enterprises (S&NPE), след като си запази като част от сделката дългосрочен договор за управление и договор за снабдяване на баровете с бира. Има информация, че тези договори няма да бъдат засегнати от продажба на бизнеса.

Според анализатори заведенията, които имат приходи от около 70 млн. паунда, вече са привлекли интереса на най-малко три компании за инвестиции в имоти, но намирането на купувач, способен да финансира сделката, може да се окаже трудно в текущите финансови условия.

От RBS, която опитва да продаде активи, вариращи от влакове до хотели, са отказали коментар, но източник от банката е казал: “Ние постоянно преразглеждаме портфолиото си от имоти“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:26 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още