IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Бахрейнска компания ще строи технологичен парк в Тунис за 3 млрд. долара

Комплексът ще включва международен университет по телекомуникации, център за развитие на ИТ и парк, специализиран в създаването на мултимедийно съдържание

11:39 | 10.01.09 г.
Автор - снимка
Създател
Бахрейнска компания ще строи технологичен парк в Тунис за 3 млрд. долара

Бахрейнската компания Gulf Finance House (GFH) смята да изгради ИТ и телекомуникационен бизнес парк в Тунис на стойност 3 млрд. долара, съобщава Ройтерс, цитирайки Тунизийската телеграфна агенция TAP.

Gulf Finance House планира да инвестира 3 млрд. долара, за да финансира проекта Tunis Telecoms City, съобщават от агенцията.

Комплексът ще включва международен университет по телекомуникации, център за развитие на информационни технологии, както и парк, специализиран в създаването на мултимедийно съдържание.

Също така в него ще има жилища, офиси и развлекателни площи. Паркът се очаква да доведе до създаването на 26 хил. работни места.

Gulf Finance House е създадена през 1999 г. и оттогава е инвестирала 12 млрд. долара в проекти за развитието на инфраструктурата в Близкия Изток и Северна Африка.

Преди две години тя обяви проект за изграждането на финансов център Tunis Financial Harbour на стойност 3 млрд. евро в близост до столицата на страната. Работата по проекта се очаква да започне следващия месец.

Тунис се стреми да подкрепи сектора на офшоринг услугите и да привлече по-големи чуждестранни инвестиции в нови технологии, за да подпомогне развитието на икономиката и да понижи нивото на безработицата, което по официални данни в момента е 14%.

Правителството на страната се надява да запази притока на инвестиционен капитал въпреки глобалния икономически спад, тъй като компаниите се очаква да бъдат привлечени от по-евтината работна ръка и по-ниските оперативни разходи.

Близо 40 кол центрове в страната вече са създали около 5 хил. работни места, сочи изданието.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:34 | 25.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още