IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Обновяват жилищни сгради в Плевен по проект на ООН

За да получи един проект финансиране, съгласие за ремонта трябва да дадат всички собственици

10:47 | 10.01.09 г.
Автор - снимка
Създател
Обновяват жилищни сгради в Плевен по проект на ООН

Проект „Демонстрационно обновяване на многофамилни жилищни сгради” набира кандидати в Плевен за обновяване през 2009 г., съобщиха от местната администрация.

Проектът е съвместна инициатива на Министерство на регионалното развитие и благоустройството и Програмата на ООН за развитие.

Община Плевен е заявила интерес за участие в третата фаза на проекта, като е поела ангажимент за съфинансиране, покриващо 90% от разходите за обновяване на общинските жилища, попадащи в избраните проектни участъци, и благоустрояване на публичните междублокови пространства.

Допустими бенефициенти са доброволни сдружения на собственици, постигнали 100% съгласие за участие по проекта. Кандидатите трябва да живеят в едропанелни блокове в жилищни комплекси, многофамилни жилищни сгради, строени по индустриален способ в жилищни комплекси, единични жилищни сгради, строени по индустриален способ или други многофамилни жилищни сгради, построени преди повече от 20 години.

Проектът предоставя техническа и организационна помощ, а също така и финансова подкрепа в размер на 20% от стойността на строително-ремонтните дейности (СМР) за обновяване на отделните жилища и 100% от стойността на СМР за обновяване на общи части от сградата, които имат отношение към комфортното и безопасно ползване и обитаване.

Възможният минимален мащаб на обект за обновяване е цял блок/секция - многофамилна жилищна сграда с шестима или повече собственици.

Срокът за подаване на заявление за участие и комплект от документи по образец в съответната община е до 15 януари 2009 г. Десет дни по-късно ще стане ясно дали проектът ще бъде финансиран.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:25 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още