IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Футболът може да подкрепи испанския пазар на имоти

Участниците на пазара на имоти се стараят да наблегнат на положителните новини като кандидатурата на страната за домакинство на Мондиал 2018

15:38 | 09.01.09 г.
Футболът може да подкрепи испанския пазар на имоти

Съвместната кандидатура на Испания и Португалия за домакинство на световното първенство по футбол през 2018 г. може да подкрепи отслабващия пазар на имоти в Испания, смятат експерти, цитирани от PropertyWire.

Престижни спортни прояви като футболното първенство традиционно засилват интереса от страна на инвеститорите в имоти към страната домакин.

Това означава потенциални ползи за собствениците на имоти в близост до стадионите, защото търсенето под наем нараства рязко.

Първоначалните кандидатури за Мондиал 2018 трябва да бъдат внесени във ФИФА този месец, като интереса си са заявили още Англия, Австралия, Мексико, Русия и Китай. Испания, която беше домакин на първенството през 1982 г., се счита за силна кандидатура, наред с Англия.

„Фактът, че Испания кандидатства, е добра новина. Това показва, че в страната има нещо повече от затруднен пазар на имоти“, казва Джеймс Коуън, анализатор на сектора на имотите, базиран в Мадрид.

„Това е фантастично, добра новина, върху която да се фокусираме. Ако Испания успее, това ще бъде огромна подкрепа за пазара на имоти“, казва Ан Силвърман от компанията за анализи в сектора Silverman and Smith.

Въпреки че се очаква цените да продължат да се понижават през 2009 г., участниците на пазара на имоти се стараят да наблегнат на положителните страни.

Няколко проучвания напоследък сочат, че Испания остава предпочитана ваканционна дестинация и британците продължават са емигрират в страната.

Първенството би подкрепило и строителния сектор, който също пострада от финансовата криза.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:42 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още