IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Отнеха проект в Лас Вегас на израелска компания с дейност у нас

Проектът One Las Vegas е бил на обща стойност от 625 млн. долара и е трябвало да има 970 жилища, търговски площи, хотел и пет високоетажни сгради

12:14 | 09.01.09 г.
Автор - снимка
Създател
Отнеха проект в Лас Вегас на израелска компания с дейност у нас

Банката, финансираща проекта One Las Vegas на израелската компания BSR Projects Ltd. в Лас Вегас, е отнела оставащите фази от проекта в замяна на неосъществени приходи от него, съобщава израелското издание Globes.

Компанията е притежавала 6% от проекта и е използвала банков заем от 29 млн. евро за закупуването на земята.

One Las Vegas е бил на обща стойност от 625 млн. долара и е трябвало да има 970 жилища, търговски площи, хотел и пет високоетажни сгради.

От BSR Projects казват, че не са били в състояние да продадат жилищата в проекта и 108 от 218 предварителни договора за закупуване на апартаменти са били отменени. Общо 307 от 359 жилища, построени досега, са останали непродадени, тъй като проектът е бил засегнат от ипотечната криза, пише изданието.

BSR Projects има дейност в САЩ от 2002 г., като там развиваше проекти на стойност над 1 млрд. долара.
Компанията е част от израелската строително-инвестиционна група BSR Group, която включва също развиващата дейност в България BSR Europe. Последната има няколко жилищни и офис проекта в София и Варна.

През август миналата година тя започна строителството на комплекса с жилища и офиси във Варна Varna One, в който предвиждаше да вложи 200 млн. евро. В края на 2007 г. тя продаде офис сграда в центъра на София на листнатия на Лондонската борса фонд Atlas Estates Limited за 7,3 млн. евро.

Освен в България компанията има дейност и в Чехия, Словакия, Полша, Латвия, Румъния, Унгария, Кипър и Македония.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:18 | 11.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още