IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Второ самоубийство на известен бизнесмен за два дни

Версиите за причините отново са свързани с икономическата криза

15:56 | 08.01.09 г.
Автор - снимка
Създател
Стивън Гуд. Снимка: Sheldon Good & Co.
Стивън Гуд. Снимка: Sheldon Good & Co.

Изпълнителният директор на една от най-големите американски компании за имоти Стив Гуд се е самоубил, съобщават от Чикагската полиция, цитирани от Telegraph.

Той не е оставил прощално писмо и все още не е известно дали смъртта му е свързана с неговото финансово състояние, или с глобалния икономически спад, който разтърси пазара на имоти, пише изданието.

Тялото на председателя и изпълнителен директор на компанията, специализирана в покупко-продажба на имоти, Sheldon Good & Co. е намерено в неговия червен Ягуар в понеделник в резерват до Чикаго.

Гуд е бил известна личност в средите, свързани с пазара на имоти в Чикаго. Той е бил също президент на Чикагската асоциация на брокерите на имоти. Преди да оглави компанията, създадена от баща му Шелдън Гуд, през 1965 г. Стивън Гуд е работил за Сената и за Министерството на правосъдието на САЩ. Към компанията се присъединява през 1970 г., но след няколко години влиза в конфликт с баща си, когато договаряли модела, по който Стивън да поеме контрол над компанията.

През 2001 г. бащата продава контролния дял на сина си, а година по-късно завежда дело срещу него с редица обвинения – от неизплащане на комисиони до недостатъчно уважение към основателя на компанията.

След смъртта на Стивън Гуд от компанията публикуваха съобщение, че остават „добре позиционирани“ въпреки загубата на своя директор.

В качеството си на президент на асоциацията миналия месец Гуд коментира, цитиран от CNN, тежките условия на индустрията на имотите.

Гуд е превърнал компанията на баща си в една от най-значимите на пазара на имоти, като е сключвал сделки с Доналд Тръмп и други от известните имена в бизнеса, сочи Telegraph.

Новината за смъртта му идва само дни след самоубийството на германския милиардер Адолф Меркле – един от най-богатите бизнесмени в Германия, който бе загубил значителни средства на борсата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:05 | 12.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още