IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Не повече от 15 нови хотела ще отворят врати в Румъния тази година

През 2008 г. в Букурещ са били открити хотели с общо 2 хил. стаи в сравнение с 300 стати, планирани тази година

11:00 | 08.01.09 г.
Автор - снимка
Създател
Не повече от 15 нови хотела ще отворят врати в Румъния тази година

През 2009 г. активността по отношение на новите хотели, които се планира да отворят врати в Румъния, ще бъде значително по-ниска в сравнение с тази от миналата година, пише местното издание ZF.

Между 12 и 15 хотела са очаква да бъдат отворени в северната ни съседка тази година, в резултат на инвестиция от общо 150 млн. евро. Повечето от тях ще бъдат отворени в провинциалните градове.

В Букурещ са обявени едва три хотела – петзвездният Grand Hotel Continenta, четиризвездният Golden Tulip Palladium, както и Royale, който е проект на Литовската Europa Group.

През 2008 г. бяха открити хотели с общо 2 хил. стаи в Букурещ, след като Radisson SAS влезе на пазара и Rin Grand Hotel и Ramada Plaza стартираха дейност. Тази година се очаква едва 300 стаи да бъдат добавени към хотелската база в столицата.

Повечето от по-значимите нови съоръжения ще бъдат в провинцията, където големите международни хотелски вериги са обявили планове за присъединяване на нови хотели към мрежите си, пише изданието.

Проучването на изданието е направено на базата на хотелите, чието отваряне е обявено досега.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:43 | 08.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още