IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Пазарите на имоти в курортите около Барселона сред по-засегнатите в Испания

Офертните цени са паднали с 15% в Малграт, Пинеда и Премиа де Мар, с 13,3% в Коста Брава и с 13,5% в Коста Дорада

16:35 | 05.01.09 г.
Пазарите на имоти в курортите около Барселона сред по-засегнатите в Испания

Каталуния е сред по-сериозно засегнатите райони в Испания от спада на цените на имотите в сравнение с други райони на страната. Продажбите в региона са се свили наполовина, новите жилищни строежи са намалели с 80%, а цените падат, сочат данни на idealist.com.

В Барселона цените са с 8,6% по-ниски спрямо 12 месеца по-рано, при което цените за препродажба се връщат на нивата от 2005 г. В Барселона пониженията са по-големи в сравнение с Мадрид, Валенсия или Севиля.

На пазарите на имоти в крайбрежните курорти около Барселона, които са популярни сред чуждестранните купувачи на ваканционни имоти, също се регистрират резки спадове. Офертните цени са паднали с 15% в Малграт, Пинеда и Премиа де Мар, с 13,3% в Коста Брава и с 13,5% в Коста Дорада.

Очаква се обаче интересът към имоти в Испания от страна на британските купувачи да продължи и през 2009 г.

Броят на хората, които искат да се преместят в Испания, е нараснал с 12% по данни на испанското правителство, а британците вече са четвъртата по големина имигрантска общност в страната, пише PropertyWire.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:25 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още