IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кубинците вече ще могат сами да си строят жилища

Досега с цялото строителство на сгради в Куба се занимаваше само държавата, което е довело до значителен недостиг на жилища

11:46 | 05.01.09 г.
Автор - снимка
Създател
Кубинците вече ще могат сами да си строят жилища

Жителите на Куба вече ще могат сами да си строят жилища, т.е. да го правят на частни начала, а не да разчитат за това на държавата, съобщи руското радио „Вести”. 

Държавата ще определя само общите архитектурни характеристики на сградите и тяхното местоположение. Досега с цялото строителство на сгради в Куба се занимаваше само държавата, което е довело до значителен недостиг на жилища.

През миналата 2008 г. в Куба са построени едва около половината от планираните сгради. Ситуацията допълнително беше усложнена от преминалите през страната урагани Густав и Айк, а също и от няколко по-слаби тропически бури. Стихиите разрушиха около половин милион домове и недостигът на жилища стана критичен.

След идването си на власт през миналата година братът на Фидел Кастро – Раул Кастро, проведе редица реформи за либерализация на икономиката. Той премахна ограниченията върху размера на работната заплата и узакони много видове предприемачество, които преди бяха забранени. Освен това Раул Кастро разреши свободната продажба на мобилни телефони, компютри и битова техника.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още