IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Отчуждават имоти в Хасковска област заради ж.п. линията Пловдив-Свиленград

Имотите са необходими за модернизацията на ж.п. линията Пловдив-Свиленград

13:09 | 23.12.08 г.
Отчуждават имоти в Хасковска област заради ж.п. линията Пловдив-Свиленград

С правителствено решение ще бъдат отчуждени имоти в общините Свиленград, Симеоновград, Димитровград, Харманли и Любимец в Хасковска област, които са необходими за модернизацията на ж.п. линията Пловдив-Свиленград, съобщи правителствената информационна служба. 

Имотите в община Свиленград са в землищата на с. Сива река, гр. Свиленград, с. Генералово и с. Капитан Андреево; в община Димитровград са в с. Скобелево, с. Сталево, с. Ябълково, с. Добрич, с. Крум, с. Черногорово и гр. Димитровград; в община Харманли - в с. Преславец, с. Бисер и гр. Харманли; в землищата на Симеоновград и на Любимец.

Ще бъдат отчуждени и имоти, необходими за изграждането на втория мост на реща Дунав при Видин-Калафат. Измененията са във връзка с настъпили промени в собствеността върху имотите, подлежащи на отчуждаване, в резултат на реализирани разпоредителни сделки.

Решението на правителството може да се обжалва пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародването му в "Държавен вестник".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:04 | 25.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още