IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Winslow инвестира 9 млн. евро в земеделие

Сред селскостопанските култури, които компанията произвежда, с приоритет са пшеницата и рапицата и ечемикът

11:07 | 22.12.08 г.
Автор - снимка
Създател
Winslow инвестира 9 млн. евро в земеделие

Компанията за имоти, земеделие и енергийни проекти Winslow Group съобщи, че е инвестирала 9 млн. евро за закупуване на земи, машини, оборудване, нова селскостопанска база и офис в Първомай.

Winslow Agro Fund е бизнес единица в рамките на Winslow Group, специализирана в инвестиции в земеделски земи и производство на земеделски продукти.

Тя притежава земеделски земи с площ от над 28 хил. дка и обработва около 40 хил. дка, като има амбиция да утрои тези площи.

Селскостопанските машини, в които е инвестирано, са комбайни, трактори и прикачен инвентар и други.

Сред селскостопанските култури, които тя произвежда, приоритет са пшеницата и рапицата. Ечемикът също има голям потенциал.

Рапицата е предпочитана заради важното й значение не само като маслодайна култура, но и защото има нарастваща роля като биогориво, което ще се използва все повече и в България, смятат от компанията. Според Директива на Европейския съюз от 2003 г към 2010 г. 5,75% от общия обем фосилни (изкопаеми) горива, използвани в транспорта, трябва да се заменят с биогорива.

Ечемикът е сред новите приоритетни култури за компанията, като основна суровина за пивоварната промишленост.

Миналата седмица от компанията съобщиха, че са предприели програма за преструктуриране „заради обособяването на нови звена и съсредоточаването на усилията“ в областта на земеделието и енергийните проекти, наред с изграждането на жилища.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:24 | 10.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още