IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Германската Hypo Real Estate съкращава 40% от служителите си

Около 800 работни места ще бъдат закрити през следващите три години, като две трети от тях ще са извън Германия

08:13 | 22.12.08 г.
Автор - снимка
Създател
Германската Hypo Real Estate съкращава 40% от служителите си

Германската банка Hypo Real Estate обяви план за преструктуриране на дейността си и за съкращаване на около 40% от служителите с цел понижение на разходите, предаде Ройтерс.

Специализираната в ипотечното кредитиране е сред най-силно засегнатите от финансовата криза германски групи. От банката очакват и нови загуби – както за четвъртото тримесечие, така и за цялата 2008 г.

„Условията за дейност на международните кредитни пазари се влошиха още повече през настоящото тримесечие”, посочват от ипотечния кредитор.

Групата смята да спести около 250 млн. евро до 2013 г. Преструктурирането предвижда продажбата на нестратегически активи, за да се концентрира дейността върху ипотечното кредитиране в Германия. Програмата е свързана с разходи за около 400 млн. евро, които ще се отразят най-много на финансовите резултати за четвъртото тримесечие.

Около 800 работни места ще бъдат закрити през следващите три години, като две трети от тях ще са извън Германия.

Hypo Real Estate съобщава още, че е в процес на преговори със спасителни фондове за банковия сектор за отпускане на допълнителна финансова помощ. Досега групата е искала подкрепа за общо над 50 млрд. евро, част от които вече е получила.

Освен всичко друго банката сменя и финансовия си директор, както и директора по операциите с недвижими имоти. Председателят на Управителния съвет Георг Функе подаде оставка през октомври. Той е заподозрян в неточно подаване на информация за отчетите на групата и в момента се разследва.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:58 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още