IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

RE/MAX с офиси в Албания и Македония

Главният офис на компанията в региона ще бъде в Тирана

13:19 | 20.12.08 г.
Автор - снимка
Създател
RE/MAX с офиси в Албания и Македония

Международната франчайз верига агенции за имоти RE/MAX International е отворила офиси в Албания и Македония, съобщава Balkan Insight.

Албанският бизнесмен Саимир Мане е собственик на франчайз правата за двете държави, пише изданието.

Главният офис на компанията в региона ще бъде в Тирана, като Мане има амбицията да отвори още няколко офиса в близко бъдеще.

Мане е бивш собственик на една от най-големите търговски вериги Euromax, която през 2008 г. е била придобита от сръбската Delta D.o.o за 29 млн. евро. Също така той има и миноритарен дял в албанската частна национална телевизия TV Klan, пише изданието.

Международните инвеститори смятат, че на албанския пазар на имоти му предстои бум, тъй като страната бавно излиза от мъчителен период на преход и перспективите й за членство в Европейския съюз се подобряват. През април станата бе поканена, заедно с Хърватска, да се присъедини към НАТО, което експертите смятат за още един знак за нарастваща стабилност.

RE/MAX е създадена през 1973 г. от Дейв и Гейл Линигър в Денвър. Днес компанията има над 100 хил. брокери в 65 страни.

От няколко години RE/MAX присъства и на българския пазар. Към октомври тя имаше 42 офиса в страната, като плановете й бяха до края на 2008 г. техният брой да надхвърли 60.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:14 | 12.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още