IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Отварянето за посетители на парка „Врана“ ще струва 1,6 млн. лв.

На толкова се оценяват нужните възстановителни работи по имота

16:58 | 16.12.08 г.
Автор - снимка
Създател
Отварянето за посетители на парка „Врана“ ще струва 1,6 млн. лв.

Възстановителните работи преди отварянето на парк „Врана“ за посетители ще струват около 1,6 млн. лв. Проектопрограмата беше представена от директора на дирекция „Зелена система“ Любен Божков на днешното заседание на комисията по околна среда и води на Столичния общински съвет (СОС), предаде БТА.

До 2011 г. се предвижда да бъдат направени множество изследвания и подобрения на съществуващите растителни видове в парка, предстои и проект за реконструкция и възстановяване на автентичната му композиция и обемно-пространствено изграждане.

В същото време ще бъде извършено и архитектурното оформление на приемния център към парка, ще бъдат ремонтирани четирите му езера, алейната мрежа, поливната система, ще бъдат изградени още два сондажни кладенеца.

Предвидено е и обозначаването на растителността с надписи на български и на латински и възстановяването на сбирката „Пролога“ с многогодишни цветя, както и на разсадниковата база.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:43 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още