IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Кризата спря проект в Токио на световния лидер на пазара на луксозни стоки

Френската група LVMH сложи край на преговорите, отнасящи се до отварянето на магазин в елитния квартал Гинза в сграда, чието строителство трябваше да бъде завършено до 2010 г.

11:14 | 16.12.08 г.
Автор - снимка
Създател
Кризата спря проект в Токио на световния лидер на пазара на луксозни стоки

LVMH, най-големият играч на световния пазар на луксозни стоки, се отказа от проекта си да отвори огромен магазин в Токио на фона на усещащото се вече влияние на световната икономическа криза върху висшата мода и модната индустрия като цяло.

Френската група сложи край на преговорите, отнасящи се до отварянето на магазин в елитния квартал Гинза в сграда, чието строителство трябваше да бъде завършено до 2010 г. Това е заявил пред Ройтерс говорител на предприемача, започнал проекта.

От LVMH потвърждават за спирането на плановете си, но не предоставят повече подробности. Компанията предвиждаше инвестиция в 10-етажен търговски център с ресторант, за да отговори на нарасналото търсене на луксозни стоки в Япония. Но докато през май луксозните марки все още очакваха добри резултати, като се считаше, че супербогатите няма да спрат да харчат дори и по време на криза, настроенията в края на годината започват да се обръщат с нарастващото влияние на кризата по света.

Все пак компанията не спира развитието си и гледа в перспектива, като само преди няколко дни обяви закупуването на луксозна марка шампанско. Чрез подразделението си Moët Hennessy групата закупи фирмата Montaudon, за да засили дейността си в сектора на вината и спиртните напитки. Транзакцията, чиято стойност не бе уточнена, позволява да се разшири досега предлагания асортимент шампанско - Dom Pérignon, Moët & Chandon, Veuve Clicquot Ponsardin, Krug, Ruinart и Mercier.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:38 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още