IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Fitch понижи перспективата по рейтинга на американските АДСИЦ-ове

Причината е затрудненото положение на компаниите за имоти, които се борят с тежките условия на рецесия

11:44 | 12.12.08 г.
Автор - снимка
Създател
Fitch понижи перспективата по рейтинга на американските АДСИЦ-ове

Агенцията за кредитен рейтинг Fitch понижи перспективата за някои сегменти от пазара на американските фондове от типа REIT (от англ. real estate investment trust, подобни на нашите АДСИЦ) за 2009 г. от стабилна на негативна, съобщава Property Week.

Причина е затрудненото положение на компаниите за имоти, които се борят с тежките условия на рецесия, която е отслабила фундамента на пазара на имоти и е ограничила ликвидността.

От Fitch казват, че цените на акциите в сектора са се понижили средно с 60% от своя пик през февруари миналата година, което може да затрудни финансирането на техните краткосрочни дългови плащания.

По думите на Стивън Маркс, управляващ директор на Fitch и директор на отдела, отговарящ за фондовете от типа REIT, тези фондове се намират в затруднена среда за рефинансиране на своите дългове, което ще доведе до ликвидни проблеми и ще влоши редица техни кредитни показатели.

Fitch добавя, че перспективата за офис сектора в САЩ догодина е негативна, като според компанията безработицата ще достигне 8,3% до края на 2009 г.

Секторът на индустриалните площи също ще бъде засегнат, тъй като ще пострада от спадащо търсене на доставки на продукти и стоки и понижени потребителски разходи.

Също негативна е перспективата за пазара на търговски центрове, като от агенцията очакват потребителските разходи да се понижат с 1,6% догодина и да останат ниски и през 2010 г., което ще се отрази негативно на наемодателите.

Стабилен е останал единствено рейтингът на фондовете от сегмента на многофамилните жилища и здравни заведения, тъй като много от тях са взели мерки да осигурят финансиране за дълговете с матуритет до 2010 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:27 | 12.12.08 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още