IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Диков: Забраната за строителство в центъра на София ще ощети инвеститорите

Според главния архитект на столицата по-вероятно е да се въведе режим на специален контрол относно даването на разрешителни за строеж в тази зона

14:02 | 11.12.08 г.
Диков: Забраната за строителство в центъра на София ще ощети инвеститорите

Спирането на всички строителни дейности в централната част на София няма да е коректно към инвеститорите, заяви пред журналисти главният архитект на града Петър Диков, цитиран от БТА.

Столичният общински съвет днес гласува решение, с което възлага на кмета на града да организира разработването на програма за подготовката на предложение историческият център на София да бъде обявен за част от световното културно наследство.

Повод за коментара на Диков са думите на вносителя на доклада Вили Лилков от ДСБ, че след гласуването на това решение трябва да се спрат строителните дейности.

По думите на Диков по-скоро е вероятно да се въведе режим на специален контрол относно даването на разрешителни за строеж в тази зона на София.

Петър Диков заяви по повод протестите срещу плановете на общината за изграждането на гробищен парк край село Казичене, че за него е по-важна защитата на интересите на 1,5 млн. души. За нас мястото е най-доброто, далеч е от селото и има възможност за бързо изграждане на прилежаща инфраструктура и довеждането на градски транспорт до там, посочи Диков.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още