IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цените за хотелски нощувки в световен мащаб падат с 3%

Най-скъпата дестинация в световен мащаб е Москва, където средната цена за нощувка е 207 паунда, а най-евтината е Лас Вегас с 58 паунда

18:08 | 10.12.08 г.
Цените за хотелски нощувки в световен мащаб падат с 3%

Цените за хотелски нощувки в глобален мащаб бележат спад за първи път от четири години, като понижението е резултат основно на опитите на хотелите да привлекат туристи с евтини оферти, пише BBC.

В световен мащаб цените падат с 3% през третото тримесечие на годишна база, а във Великобритания понижението е 4%, сочат данни от индекс на сайта за резервации Hotels.com.

Средната цена за хотелска нощувка във Великобритания намалява от 101 паунда през третото тримесечие на миналата година до 97 паунда. Най-скъпият британски град за нощувка в хотел е Бат, като там средната стая е струвала 142 паунда. Нотингам е най-евтин със средни цени от само 65 паунда.

Не само на Острова цените падат. В САЩ те са се понижили със средно 5%, като в Лас Вегас поевтиняването е с 20%.

В континентална Европа през третото тримесечие не се регистрира спад на цените, но от компанията смятат, че вече започват понижения.

Най-скъпата дестинация в индекса в световен мащаб е Москва, където средната цена за нощувка е 207 паунда, а най-евтината е Лас Вегас с 58 паунда.

Индексът се базира на цените в 68 хил. хотела в 12 500 локации от цял свят.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:05 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още