IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

София обсъжда за трети път отчуждаване на имоти за завода за боклук

Собствениците на имотите в селата Яна и Горни Богров искат по-висока цена от определената в експертната оценка

15:53 | 09.12.08 г.
Автор - снимка
Създател
София обсъжда за трети път отчуждаване на имоти за завода за боклук

Столичният общински съвет ще разгледа на предстоящото си заседание в четвъртък предложението на общината за придобиване на правото на собственост върху имоти в землищата на селата Яна и Горни Богров в район „Кремиковци“, съобщи БТА.

Според проекта за изграждане на интегрирана система за управление на отпадъците в Столичната община там ще бъдат разположени част от инсталациите за третиране на отпадъци и депото за отпадъците.

Предложението за купуването на имотите се внася за трети път от общинската администрация, след като при първото му внасяне по нареждане на кмета Бойко Борисов докладната записка беше оттеглена от сесията на СОС поради несъответствията между исканата цена от собствениците на имотите и предложената от общината.

В докладната записка от заместник-кмета по околна среда Мария Бояджийска, която ще бъде разгледана на предстоящото заседание, се посочва, че собствениците на имоти искат между 10 и 35 евро на кв. м, а експертната пазарна оценка от лицензиран оценител от „Софинвест“ е между 8 и 10 евро/кв. м.

В предложения проект за решение от страна на общинската администрация се предлага съветът да гласува правото на собственост чрез покупка на описаните поземлени имоти да бъде придобито от Столичната община на цената, предложена от лицензираните оценители.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:53 | 09.12.08 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още