IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Вила на „Нова Плама“ ще се продава на търг с начална цена от над 1 млн. лв.

Имотът включва терен от 1973 кв. м в парк Кайлъка и вилна постройка със застроена площ 426 кв. м

18:13 | 08.12.08 г.
Вила на „Нова Плама“ ще се продава на търг с начална цена от над 1 млн. лв.

Вилата на плевенската рафинерия „Нова Плама“ в парк Кайлъка, който се намира до Плевен, ще бъде продадена на публичен търг с първоначална цена 1,132 млн. лева. Наддаването ще бъде тайно и е обявено за 11 декември, съобщи БТА, като цитира съдия Силвия Кръстева, говорител на окръжния съд в Плевен.

След като рафинерията бе обявена в несъстоятелност от съда, постепенно имуществото й бе разпродадено и чрез него бяха върнати част от задълженията на нефтопреработвателното предприятие към кредиторите.

Вилата е последното по-значимо недвижимо имущество на рафинерията, след като бе продадена производствената площадка за 44,4 млн. лв., отбеляза Кръстева.

Наддаването ще бъде тайно, от 13.00 до 13.30 ч. в четвъртък, пред синдика на "Нова Плама" в офиса му в сградата на предприятието. До същия час ще се приемат документи на кандидати за участие, които трябва да са внесли предварително в банка задатък от 113 200 лева.

Победителят ще стане притежател на терен от 1973 кв. м в парка и на вилна постройка със застроена площ 426 кв. м на три отделни блока. Пазарната оценка на имота е 1,132 млн. лева.

В петдневен срок победителят в търга трябва да плати сумата, която е постигната при наддаването. Ако имотът не бъде продаден, ще бъде определен повторен търг, а цената ще бъде намалена с 20 на сто, поясни Кръстева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:52 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още