IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Сам Зел посочи Бразилия, Китай и Египет за най-добри за инвестиции в имоти

В тези държави има недостиг на достъпни жилища, е мнението на считания за инвестиционен гуру в сектора на имотите

10:25 | 08.12.08 г.
Сам Зел посочи Бразилия, Китай и Египет за най-добри за инвестиции в имоти

На фона на глобалната криза Бразилия, Египет и Китай остават някои от най-добрите места за инвестиции в имоти, е мнението на считания за инвестиционен гуру в сектора на недвижимите имоти Сам Зел. В тези държави има недостиг на достъпни жилища и инфраструктура, което подкрепя чуждестранните инвестиции, е заявил Зел на форум в Ню Йорк, цитиран от PropertyWire.

Зел е председател на борда на директорите на Equity Group Investments и Equity International и е известно име в сектора.

Според него конкретно Бразилия не трябва да остава извън погледа на инвеститорите, „Ако разгледате всички факти, не мисля, че има по-добри условия в света от тези в Бразилия“, казва Зел, според когото е възможно страната да изпревари Китай като икономическа сила за 30 години. В Бразилия има квалифицирани специалисти и неограничени ресурси, а финансирането за жилища е незасегнато от трусовете на капиталовите пазари, посочва той.

По мнението му в Египет също има обещаващи условия заради „огромния недостиг на жилища“.

В момента Зел инвестира в жилищни проекти в ниския ценови сегмент в Китай, където засега отчита добри резултати.

Голяма част от финансовата криза, която засегна доверието в пазара на имоти в глобален мащаб, произлиза от търсенето в САЩ и Европа, което не е било реално, затова ще трябва да се възроди истинското търсене, за да поведе възстановяването на пазарите, смята Зел.

Той е посъветвал присъстващите на форума да избягват инвестиции в Япония заради намаляващото й население и Индия, където лицензионните процеси и бюрокрацията, „в които не може да се повярва“, отблъскват чуждестранните инвеститори.

Самият той избягва също Русия, „където данъчните власти могат буквално да откраднат компании от собствениците им“, и Турция, за където се опасява, че властите не са доброжелателни към чуждите инвеститори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:30 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още