IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Гръцките строители преразглеждат плановете си за експанзия на Балканите

Като най-рисков пазар в региона се посочва Румъния, където анализаторите очакват значителен спад в цените

12:28 | 04.12.08 г.
Автор - снимка
Създател
Гръцките строители преразглеждат плановете си за експанзия на Балканите

Пазарът на имоти на Балканите предлагаше големи възможности за развитие за гръцките строителни компании през последните четири години. Ниските цени и високата доходност, съчетани с бързите темпове на растеж на пазарите в региона, са предлагали на гръцките компании за имоти и инвеститори добри възможности за развитие спрямо наситения и скъп гръцки пазар, пише гръцкото издание Naftemporiki.

Днес обаче сериозната криза, засягаща световната икономика и пазара на Балканите, е накарала гръцките инвеститори в България, Румъния и Сърбия да преразгледат плановете си за развитие в региона.

Като най-рисков пазар в момента изданието посочва този в Румъния. Там свръхпредлагането на офис площи и качествени жилища упражнява силен натиск върху цените, като повечето анализатори и инвеститори очакват те значително да се понижат за в бъдеще.

Затруднените условия на финансовия пазар и този на недвижими имоти в региона доведоха до промяна на плановете на някои гръцки инвеститори и в България.

Вчера от Eurobank Properties съобщиха за Investor.bg, че са прекратили предварителния договор за придобиването на регистрирано у нас смесено дружество, което притежава проект от смесен тип в столицата.

Миналия месец гръцката компания Edrasis - C. Psallidas, съобщи, че е решила да замрази плановете си за навлизане на нашия пазар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:15 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още