IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Токио с най-добри изгледи за вложения в имоти от големите азиатски градове

Най-силните препоръки от участниците за покупка и задържане на покупката в Токио са се отнасяли за пазара на офиси

16:23 | 03.12.08 г.
Токио с най-добри изгледи за вложения в имоти от големите азиатски градове

Токио е с най-добрите перспективи за инвестиции в имоти следващата година от големите азиатски градове, тъй като много чуждестранни инвеститори търсят възможности на японския пазар на имоти, сочи проучване, цитирано от Ройтерс. 

Токио е поставен на първото място, след като през последните две години заемаше трето, а Шанхай е понижен от първо място миналата година до пето тази, показват резултатите от съвместното проучване на американския изследователски институт Urban Land Institute и PricewaterhouseCoopers.

Проучването, което се базира на отговорите на 180 участници, сред които глобални инвеститори, строителни предприемачи и брокери на недвижими имоти, е било проведено от средата на август до октомври.

Виетнамският град Хошимин е бил определен като най-добрият пазар за офис имоти, следван от Токио, Мумбай, Шанхай и Бангалор (Индия). Бившата столица на Виетнам е начело и на класацията за търговски и жилищни площи.

Най-силните препоръки от участниците за покупка и задържане на покупката в Токио са се отнасяли за пазара на офиси.

Чуждестранните инвеститори запазват интереса си към Токио дори и при настоящите слаби условия на пазара на имоти, казва Реймънд Кан, партньор на PricewaterhouseCoopers.

Въпреки че някои инвеститори намират възможности на пазара, броят на сделките се е понижил значително и все още има голямо разминаване между исканията на купувачи и продавачи, казва Кан.

За жилищния пазар в Токио 28% от запитаните са препоръчали покупка, а 39% - отлагане на продажбата.

Като най-обещаващ в азиатско-тихоокеанския регион се определя офис пазарът – както за инвестиции, така и за строителство.

Проучване на Ройтерс за очакванията на азиатския пазар на имоти от миналия месец показва, че наемите за офиси клас А в Токио и стойността на тези имоти се очаква да се понижи с до 5% до края на 2009 г., но те ще са по-добре позиционирани за преодоляване на регионалното забавяне, което се очаква да бъде поведено от Хонконг и Сингапур.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:21 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още