IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Жилища в Лондон за по 250 хил. паунда преди година се продават под 100 хил.

Драматичното завръщане на „жилище в Лондон за 100 хил. паунда“ изумява експертите

16:01 | 03.12.08 г.
Жилища в Лондон за по 250 хил. паунда преди година се продават под 100 хил.

Хиляди жилища във Великобритания се продават на търгове на минимални цени, защото банките отчаяно се опитват да се отърват от отнети апартаменти, пише Daily Mail. Имоти на стойност четвърт милион паунда миналата година сега се продават за по-малко от 100 хил. паунда, след като са били отнети заради необслужване на ипотеките им.

Това се наблюдава след рязко увеличение на заповедите за отнемане на имоти, като 26 200 собственици са загубили жилището си само миналата година.

Миналата седмица в рамките на търг поне осем от всеки десет имота в каталога са били отнети. В рамките на търга са били продадени общо 1100 жилища, като 18 лота са сменили собственика си за 100 хил. паунда или по-малко.

Драматичното завръщане на „жилище в Лондон за 100 хил. паунда“ изумява експертите. През август само 42 имота в цял Лондон са били продадени в тази ценова категория.

Един от лотовете, апартамент с три спални в блок в Брикстън в южната част на Лондон, е бил продаден за само 79 хил. паунда на инвеститор, който планира да го отдава под наем. Той обяснява: „За първи път видях този апартамент преди няколко месеца и се предлагаше за 149 хил. паунда от местната агенция за имоти. След това случайно го видях в каталога на търга, участвах и го получих за значително по-малка сума от тази, която се бях подготвил да платя“.

Друг лот, за апартамент с две спални, две бани и два балкона в комплекс от затворен тип с обща градина в Аби Ууд в източен Лондон е бил продаден за 96 хил. паунда. През април 2004 г. апартаментът е бил купен за 187 495 паунда и собственикът би могъл да очаква да струва най-малко 300 хил. паунда миналото лято.

Търгът, който е включвал изготвянето на два големи каталога, е най-големият, който компанията организатор - Allsop Auctioneers, провежда някога. Това е най-натоварената година за компанията с 3600 лота спрямо 2320 миналата година и 2271 през 2006 г.

Отнетите имоти по принцип се пускат за продажба първо през агенции за имоти. Ако така не успеят да привлекат купувачи няколко месеца, отиват на търг. Към момента изглежда единствено търговете успяват да работят, смята представител на компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:37 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още