IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Собственикът на Мол София ще строи мултифункционален комплекс в Словакия

Отварянето е насрочено за 2012 г. и се очаква да съвпадне с подновен икономически „оптимизъм и ръст“ в глобален аспект

11:06 | 02.12.08 г.
Автор - снимка
Създател
Собственикът на Мол София ще строи мултифункционален комплекс в Словакия

Единият от собствениците на Мол София - Quinlan Private Golub, част от ирландския инвестиционен фонд Quinlan Private, планира да изгради мултифункционален комплекс в словашката столица Братислава, съобщава PropertyWeek.

Той ще бъде с площ от 60 хил. кв. м и строителството му се очаква да започне през 2010 г. Планира се да бъде отворен през 2012 г. Според компанията отварянето се очаква да съвпадне с подновен икономически „оптимизъм и ръст“ в глобален аспект.

Финансирането за проекта а вече осигурено, казват от Quinlan. Комплексът има 1,8 млн. потенциални клиенти на разстояние от 40 минути път с кола.

Проектът включва търговски и развлекателни площи, офиси и жилища.

През май Quinlan Private привлече 725 млн. евро от ирландски, британски и американски инвеститори за инвестиции в имоти в Европа.

Той има значителни инвестиции в България, Словакия, Холандия, Великобритания и Германия. Участва в различни строителни проекти в Чехия, Полша, Словакия, Великобритания и други.

Quinlan Private управлява имоти на стойност над 11,5 млрд. евро, сред които хотели, търговски центове, офис сгради.

През 2006 г. той придоби в партньорство с GE Real Estate дял в Мол София, който в момента е в процес на закупуване от германската инвестиционна компания Degi за над 100 млн. евро.

Миналата седмица от Degi казаха за Investor.bg, че смятат да преразгледат всички детайли по сделката предвид несигурния инвестиционен климат.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:51 | 28.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още