IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Отстъпките при продажба на елитни жилища в Москва стигат и до 40%

Офертните цени остават непроменени, а намаленията се появяват в процеса на преговори с продавачите

15:48 | 01.12.08 г.
Отстъпките при продажба на елитни жилища в Москва стигат и до 40%

Намалението при продажба на луксозни жилища на престижни места в Москва в редица случаи стига до 40%, съобщава РИА Новости, като се позовава на думите на консултанта по продажбата на имоти от „Калинка-Риелти“ Виктор Садигов.

„Ситуацията на пазара на елитни имоти е такава, че предприемачите са готови да правят значителни намаления. Вече се появяват и отделни предложения от физически лица, които са готови да продадат имотите си с намаление даже до 40% спрямо офертната цена“, добавя той.

По думите му ценоразписите остават непроменени, а намаленията за елитните жилища в столицата се появяват „вече в процеса на преговори с продавачите“.

„По-рано средните цени за жилище на Остоженка (централна улица в Москва) бяха около 40-50 хил. долара за квадратен метър. Днес е напълно реално да се намерят предложения, при които може да се купи жилище и за 20-25 хил. долара в същите сгради“, добавя той.

Освен това, подчертава Садигов, в последно време брокерите на имоти в Москва наблюдават понижение на платежоспособността на купувачите на елитни имоти.

„Платежоспособността на хората днес е по-малка. Сега клиентите са готови да платят за интересуващия ги имот два пъти по-малко спрямо например преди месец“, заключва Садигов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:22 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още