IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Австрийската Strabag намалява инвестициите заради несигурността догодина

Ще бъдем по-избирателни към участието си в търгове и по-внимателни към нашите инвестиции в растежа, казват от компанията

14:58 | 28.11.08 г.
Автор - снимка
Създател
Австрийската Strabag намалява инвестициите заради несигурността догодина

Австрийската строителна компания Strabag смята да се откаже от повече от половината от заплануваните инвестиции догодина, след като вече е похарчила капитала, привлечен от първичното публично предлагане (IPO) миналата година и е натрупала значителен дълг, съобщава Ройтерс.

„В бъдеще ще бъдем по-избирателни към участието (в търгове) и ще изберем по-внимателен подход по отношение на нашите инвестиции в растежа”, казва изпълнителният директор на компанията Ханс Петер Хазелщайнер.

В отчета за третото тримесечие Strabag не е потвърдила целта си да повиши продукцията с 20% следващата година, като от компанията са казали само, че тя ще се повиши. В прогнозите се казва, че оперативната печалба “леко” ще се покачи, но също, че компанията ще преразгледа прогнозите си след първото тримесечие.

Оперативната печалба на Strabag за периода е нараснала с 18% до 177 млн. евро, благодарение на придобиванията, направени миналата година. Това е малко под средната прогнозна стойност на анализаторите от 183 млн. евро, сочи изданието.

Компанията е потвърдила очакванията си за ръст от 24% в печалбата преди лихви и данъци (EBIT) за 2008 г. до 400 млн. евро.

Акциите на Strabag загубиха 72% от стойността си тази година, като книжата затвориха на 13,69 евро за акция вчера, в сравнение с цената от 47 евро, на която те излязоха на пазара след IPO-то миналата година.

У нас компанията реализира или е кандидат по различни инфраструктурни проекти, сред които изграждането на новия терминал на летище “София”, както и строителството на някои отсечки от магистрала “Тракия”. Също така тя участва в консорциум за жилищно строителство, който развива над 50 проекта в Централна и Източна Европа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:58 | 14.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още