IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Предвиждат ръст на медицинския туризъм в ЦИЕ

Медицинският туризъм има потенциал да се превърне в печеливш нишов пазар за хотелиери и инвеститори

12:25 | 28.11.08 г.
Автор - снимка
Създател
Предвиждат ръст на медицинския туризъм в ЦИЕ

Медицинският туризъм в страните от Централна и Източна Европа, както и Дубай, се очаква да се развие бързо за в бъдеще, сочи доклад на консултантската компания Jones Lang LaSalle.

Международните туристи са привлечени от високото качество и сравнително ниските цени на медицинските услуги в тези райони, казват от компанията.

В момента движеща сила в индустрията са някои азиатски пазари като Тайланд, Сингапур и Малайзия.

“Тези страни изграждат първокласни съоръжения с висококвалифицирани медицински специалисти, много от които са обучавани в чужбина”, казва Марк Уайн Смит, изпълнителен директор на Jones Lang LaSalle Hotels за Европа, Близкия изток и Африка.

С нарастването на изискванията на туристите те ще търсят все повече хотели и курорти, които предлагат всички удобства и услуги. Медицински балнеолечебни центрове, предложения за медицински туризъм и рехабилитация в предпочитани дестинации ще играят важна роля за развитието на спа курортите от ново поколение.

“Само в Дубай има поне 120 спа центъра, здравни центрове и клиники, предлагащи уелнес услуги”, казва Уайн Смит. До 2015 г. Обединените арабски емирства може да бъдат сред най-популярните спа дестинации в света с около 200 хотела, предлагащи първокласни услуги, смята той.

Инвеститорите трябва да гарантират, че секторът на медицинския туризъм предлага висококачествени услуги на достъпни цени, за да затвърдят репутацията си в тази иновативна индустрия и да позволят на туристите да правят информиран избор за медицинските услуги, които искат да ползват, смятат от компанията.

Има огромен потенциал за партньорства между хотелските вериги, строителните предприемачи, авиокомпаниите, застрахователните компании и финансовите институции.

“Тези партньорства са от важно значение, тъй като медицинските туристи се нуждаят от сигурността и спокойствието, осигурени от закупуването на цялостни пакети за своето пътуване”, подчертава Смит.

“Медицинският туризъм има потенциал да се превърне в значителен сегмент от туристическата индустрия с инвестиционни възможности като мащабни хотелски проекти в близост до градските болници или специализирани оферти с някои малки промени към съществуващите продукти”, казва той.

“Медицинският туризъм под формата на санаториуми и здравни курорти е бил винаги много популярен, затова в Русия имаме установена традиция да комбинираме лечението или рехабилитацията с почивката”, пояснява Марина Смирнова, старши вицепрезидент на Jones Lang LaSalle Hotels за Русия.

“От друга страна наследството не винаги е в съответствие с модерните стандарти, тъй като днешните изисквания за качеството на услугата значително са се повишили. В адаптирането към модерния медицински турист методите за лечение също се променят: продължителността на престоя се скъсява, появяват се нови лечебни процедури и т.н.”, добавя тя.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:52 | 14.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още