IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Данък сгради остава същият в София за 2009, намалява такса смет

Заради финансовата криза общината очаква с 20 на сто по-малък приход от таксата за строителни разрешителни и данъка върху възмездните сделки

16:35 | 27.11.08 г.
Автор - снимка
Създател
Данък сгради остава същият в София за 2009, намалява такса смет

В приходната част на бюджета на София за следващата година се предвижда запазването на досегашния размер на данък сгради от 1,85 процента, каза заместник-кметът по финанси на Столичната община Минко Герджиков, цитиран от БТА.

Във връзка с повишението на данъчните оценки на имотите, ще бъде намалена таксата смет, като според Герджиков размерът на таксата ще е около 1,8 промила.

Финансовата криза е причината общината да очаква с 20 на сто по-малък приход от таксата за строителни разрешителни и данъка върху възмездните сделки. За следващата година те ще останат в същия размер, като през тази.

Парите за годишната задача по дейност "Чистота" ще са в същия размер, както през тази година. Столичната община предвижда буфер за извършването на тази дейност, посочи Герджиков. По думите му това са близо 80-те млн. лв. неплатена такса смет от юридически лица за минали години. Най-големият длъжник на общината за такса смет е Кремиковци с 5 млн. лв., посочи Герджиков.

Разходната част на бюджет 2009 на Столичната община е по-малка, отколкото тази година. Според Минко Герджиков разходната част ще бъде компенсирана със започващото изграждане на проекти по програма "ИСПА" и строителството на нови участъци на метрото.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:45 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още