IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Британската Parkridge ще строи мол в Благоевград

Планира се Focus Mall да бъде открит през 2011 г.

15:27 | 26.11.08 г.
Focus Mall. Визуализация: Parkridge Holdings
Focus Mall. Визуализация: Parkridge Holdings

Британската компания за инвестиции в имоти Parkridge Holdings обяви плановете си да построи търговски център в Благоевград. Това е първият й проект у нас, като за интереса й към изграждане на търговски площи в България и Украйна стана известно още в началото на годината.

Общо предвидените средства за Украйна и България възлизат на 1 млрд. евро, но засега по-конкретна информация за разпределението им не е предоставена.

Focus Mall в Благоевград ще има 50 000 кв. м застроена площ, от които 25 хил. ще се отдават под наем, уточниха от компанията за Investor.bg. В центъра ще има 140 магазина на три етажа, като е предвиден и няколкоетажен паркинг с капацитет за 500 автомобила.

Молът ще се намира между двете главни улици „Свети Димитър Солунски“ и „Васил Левски“.

В момента проектът е предстроителна фаза, като се планира да бъде открит през 2011 г.

Консултант по отдаването на площите е Lambert Smith Hampton, проектанти са MOFO Architekci.

Parkridge Holdings е специализирана в купуването на стари комплекси и в трансформирането им в модерни сгради за развлечения, в търговски центрове или жилищни комплекси. Политиката на компанията е да инвестира в обекти в централните части на градове с население от 100 хил. до 500 хил. души.

В България компанията функционира чрез Parkridge Retail България.

Планове да построи мол в Благоевград има и холандската Redstone, която през юни обяви, че ще инвестира 36 млн. евро в изграждането на търговски център в града.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:38 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още