IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Полиция нахлу в офисите на австрийските Immofinanz и Immoeast

Акцията е част от разследване във връзка със съмнение за злоупотреба и друг вид измами

16:50 | 25.11.08 г.
Автор - снимка
Създател
Полиция нахлу в офисите на австрийските Immofinanz и Immoeast

Австрийската полиция е влязла в офисите на затруднената австрийска компания за имоти Immofinanz и нейното дъщерно дружество за Централна и Източна Европа Immoeast, съобщава Ройтерс.

Акцията е част от разследването от страна на полицията във връзка със съмнение за злоупотреба и друг вид измами, сочи изданието.

Томас Клайбл, който бе назначен за изпълнителен директор на Immofinanz миналия месец, след като предишният изпълняващ длъжността напусна, е казал, че изцяло подкрепя полицейската акция.

Immofinanz и Immoeast изпаднаха в затруднено положение, след като обявиха значителни загуби от отрицателна преоценка на своето портфолио и след като цените на акциите им загубиха по-голямата част от стойността си през последните месеци.

През септември Immofinanz отчете загуба преди данъци и лихви от 190,7 млн. евро за тримесечието до юли заради дейността си в Централна и Източна Европа (ЦИЕ). Загубата на Immoeast преди лихви и данъци за същия период беше 261,4 млн. евро.

Immoeast съобщи, че смята да замрази или да се откаже от проекти на стойност 2 млрд. евро.

У нас тя има редица проекти за офиси и ваканционни имоти. По-рано тази година тя се включи в проекта за изграждането на търговския център „Черно море Парк” във Варна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:27 | 03.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още